söndag 14 oktober 2012

Öringkungen 2012 Resultat

Öringkungen var planerad till lördagen 13/10,men det blåste för hårt på förmiddagen och på eftermiddagen gick dyningarna höga.2 båtar var dock ute och tränade på eftermiddagen då vinden lagt sig.Det kom dock inga måttfiskar på lördagen.Senare på lördagseftermiddagen samlades nästan samtliga deltagare vid våra villor på Köbern för att avnjuta fisksoppa,som ena stugvärden,Leif hade tillrett.Soppan var jättegod.Sen mörkret lagt sig blev det bastubad i flera omgångar,det var t.o.m en dristig Maxmobo som tog ett dopp i havet.Efter bastun fortsatte kvällen med fiskeskryt och spel tills lite över midnatt.
På söndag morgon då morgonmålet, kaffe och burana:) ätits,begav sig alla ut för att trolla runt 8 tiden när det blivit tillräckligt ljust.
Pga lördagens väder och jobb minskade deltagarna från 8 båtlag till 6 båtlag då tävlingen hölls på söndag.
Öringarna var på hugget hela dagen men vi och Jomppe/Blaadi fick måttfiskarna på förmiddagen medan Jonny E fick sina på eftermiddagen.
Jocki och Jonny G hade fast en riktigt STOR öring men den ville tyvärr inte vara med längre efter att dom kämpat med den i ca en minut.
Av 6 båtar fick 3 endast undermått öringar och dom andra 3 båtlagen fick 3 måttfiskar var.
Enligt tävlingsreglerna vägdes bara 2 fiskar in per båtlag.

Vinnare och Öringkungar 2012 blev Jorma"Jomppe"Koivuniemi och Kim"Blaadi"Myllymäki med en totalvikt på 5290 gram(3090gr+2200gr) på sina 2 största öringar.
På andra plats kom Pontus(Pont) och Patrik(Patti)Karlström och Jens(Autopilot)Grankulla med totalvikten 4560 gram(2600gr+1960gr)
Trea blev Maxmobon Jonny(Frassin)Eklund med totalvikt på 3270gr(1835gr+1435gr)
Vinnarna och trean deltog för första gången i öringkungen.Tvåorna har tränat hela hösten:)
Nästa år på nytt,gärna med fler deltagare och om vädret tillåter:Tävling först...villa,mat och bastu sen:)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar